Avila Hotel

Avila Hotel

avila hotelHet Avila Hotel is een luxe strandhotel op Curaçao dat met trots al veel onderscheidingen heeft mogen ontvangen van wereldwijde reisplatforms als Tripadvisor en Fodor’s Travel.

Het hotel is al sinds jaar en dag een begrip op Curaçao. Kent een rijke geschiedenis, ademt tijdloze elegantie, maar bruist tegelijkertijd van energie; een mooie mix van de klassieke sfeer van toen en het comfort van nu. Het Avila Hotel biedt persoonlijke beleving en een uitmuntende service in een eigentijdse en stijlvolle omgeving.

Het Avila Hotel staat voor gastvrijheid en voor een onvergetelijk verblijf op Curaçao. Of het nu voor een zakenreis is, een romantisch verblijf of voor een ontspannen vakantie. Het is niet zomaar een plek, maar een bestemming. De centraal gelegen locatie en twee privéstranden maken de ligging van het Avila Hotel tot een toplocatie. Al ruim 65 jaar weet het Avila Hotel als geen ander kwaliteit en gastheerschap uit te dragen met de grootste zorg en passie.

Sinds 1977 is het hotel eigendom van de van oorsprong Deense familie Møller. Het complex is onder leiding van Mr. Nic Møller de laatste jaren ingrijpend gerenoveerd en uitgebreid tot een smaakvol ingericht modern hotel met een uitstekende internationale reputatie. Drie spannende en luxe vleugels zijn toegevoegd, één aan de oostzijde van de oorspronkelijke gebouwen en twee aan de westzijde

avila hotelAvila Hotel. Make it your hotel.

Toeristen die op het strand van het Avila Hotel op Curaçao slenteren, worden verrast door de aanblik van een bijzonder achthoekig gebouw van twee verdiepingen, mosterdgeel van kleur en voorzien van een koepel. Je zou niet verwachten dat dit aparte gebouw zo’n historische betekenis heeft. Hier heeft namelijk de bekende Simón Bolívar, de Venezolaanse “Libertador”, enige tijd doorgebracht voordat hij mannen ging ronselen om een eind te maken aan de Spaanse koloniale overheersing in Zuid-Amerika.

Tegenwoordig is het Octagon een klein museum dat de herinnering aan de band tussen Curaçao en Simon Bolívar levend houdt en alleen enkele ochtenden in de week geopend is. De combinatie van een romantisch gebouw met een vleugje historie maakt het Octagon de perfecte achtergrond voor elegante trouwrecepties, speciale gebeurtenissen, huisconcerten en poëzievoordrachten.

→ terug naar accommodatie overzicht

Bekijk de prijzen van alle activiteiten en reserveer direct je plek
  Bekijk prijzen
close
open