Landhuis Daniel

Landhuis Daniel

landhuis danielLandhuis Daniel. Plantage Daniël zou circa 1650 gesticht zijn. Het landhuis bestaat uit een kern met aan drie zijden smalle galerijen. Aan de noordzijde is op het midden een dwarsvleugel gebouwd die de galerij onderbreekt. De kern heeft een hoog zadeldak met dakkapellen, de dwarsvleugel eveneens echter zonder dakkapellen. Aan de zuidwesthoek is de keuken gebouwd. De topgevels hebben een fraaie gebogen afdekking. Ook de regenbak aan de oostzijde, verbonden aan het huis door een gootboog, heeft een hoog zadeldak tussen gevels met dezelfde gebogen afdekking. Het huis vertoont een interessante onregelmatige variant van het meer traditionele type landhuizen. In 1959 stond het landhuis op instorten. In 1976 is het gekocht door de aannemer van Lieshout, die het huis zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat heeft gerestaureerd, waarin hij zeker geslaagd is.

Bij de komst van de huidige eigenaar is het landhuis met bijgebouwen opnieuw grondig gerenoveerd en verbouwd tot hotel-restaurant. Hierbij is de authentieke atmosfeer behouden gebleven, waardoor Landhuis Daniel op dit moment gerekend kan worden tot een van de meest fraaie en best onderhouden landhuizen in authentieke staat op Curaçao. Het landhuis is sinds 1997 opgenomen als monument op de lijst van de Stichting Monumentenzorg Curaçao.
landhuis daniel

 

Je kunt bij landhuis Daniel verblijven gedurende je vakantie. Kijk op de internetsite www.landhuisdaniel.com voor meer informatie. Ook als je er niet verblijft kan je naar Landhuis Daniel toe. Sterker nog, het is een absolute aanrader om dat te doen rond etenstijd. Het restaurant wat voor het landhuis is gebouwd heeft een zeer gezellige sfeer en de chef-kok weet absoluut raad met alle verse producten waaronder producten die in de tuinen rondom het landhuis zelf worden gekweekt. Ga er echt een keer eten! Aanrader!
Bekijk de prijzen van alle activiteiten en reserveer direct je plek
  Bekijk prijzen
close
open