Landhuis Dokterstuin

Landhuis Dokterstuin

landhuis dokterstuinLandhuis Dokterstuin. Het landhuis Dokterstuin kun je vinden aan de weg naar Westpunt (bijna tegenover Landhuis Ascension) nog voor het dorpje Barber. Landhuis Dokterstuin dateert uit het eind van de zeventiende eeuw en is in 1996 gerestaureerd.

Het landhuis Dokterstuin bevond zich in de zeventiende eeuw op de plantage Dokterstuin. Deze plantage werd op dat moment ook wel Klein Ascencion genoemd. Plantage Dokterstuin was één van de grootste plantages van Curaçao, zij hadden namelijk een oppervlakte van 526 hectare. Landhuis Dokterstuin heeft twee verdiepingen, een groot terras aan de voorzijde, een centrale middenzaal en aan de voor- en achterkant een overdekte galerij. Het landhuis dokterstuin is ingericht met authentieke Curaçaose meubels en mede hierdoor erg leuk om te bezichtigen. In de tweede helft van de negentiende eeuw werd het landhuis Dokterstuin eigendom van de overheid. Vervolgens werd landhuis Dokterstuin tientallen jaren bewoond door gouvernementsartsen.

landhuis dokterstuinOp dit moment is er in de mooie overdekte tuin van het voormalige plantagehuis een creools restaurant gevestigd. Dit restaurant draagt de naam : Komedor Krioyo en er worden overheerlijke lokale gerechten (Krioyo) geserveerd. Het restaurant is zo groot dat je er zelfs feesten en partijen kunt houden. Daarnaast heeft Landhuis Dokterstuin ook een erg mooie ruimte waar je zakelijke- of lunchafspraken kunt laten plaatsvinden. Het restaurant is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur.

 

 

 

Bekijk de prijzen van alle activiteiten en reserveer direct je plek
  Bekijk prijzen
close
open