Wijngaard Curacao

Wijngaard Curacao

Bezoek de enige wijngaard op Curacao en laat je smaakpapillen verwennen tijdens de wijnproeverij.

wijngaard curacaoSinds 2014 worden er druiven verbouwd op Curacao in de wijngaard met het ultieme doel om de eerste echte Curacaose wijn te kunnen gaan produceren. In mei 2014 werden de eerste 800 druivenstokken in deze wijngaard in de grond geplant. De eerste stap voor het produceren van echte Curaçaose wijn was gezet. De wijngaard Curacao is gevestigd bij het prachtige landhuis Hato wat het bezoeken van de wijngaard extra aantrekkelijk maakt. 

Landhuis Hato is van 1700 tot 1792 in bezit geweest van de West-Indische Compagnie. Het landhuis was ooit met zijn 1.400 hectare grond één van de grootste plantages van Curacao. Er werkte in die tijd 89 slaven op de plantage. Het stond bekend om zijn natuurlijke waterbronnen die vooral gebruikt werden voor irrigatie. Er werd mais verbouwd en er graasde veel vee. De naam Hato is ook afkomstig uit deze tijd. Hato betekent in het Spaans: vee plaats. Er zijn nog diverse elementen bewaard gebleven uit deze vroege periode. Zo kom je nog restanten tegen van een regenbak, slavenmuurtjes, diverse putten, strafkamers uit de slaventijd, een oud waterhuis en een kleine begraafplaats met zeven cylinder graven uit 1800. De natuurlijke waterbron -uit de grotten van Hato- is tot op de dag van vandaag nog steeds actief en voorziet tegenwoordig de druiven van genoeg water. 

Wijnproeverij op de enige wijngaard in Curacao!

Bezoek de enige wijngaard op Curaçao en laat je smaakpapillen verwennen tijdens de wijnproeverij. Tijdens een tour leer je alles over het ontstaan van de wijngaard, de productie van wijn en over de unieke plek, landhuis Hato, waar de wijngaard is gevestigd. Vanzelfsprekend met een heerlijke wijnproeverij.

Wannahaves Curacao werkt nauw samen met GuideandGo. GuideandGo is een van de grootste online aanbieders van tours & activiteiten op de Nederlandse markt en de specialist voor Curacao. Boek in de boeking box hiernaast je tour heel gemakkelijk via GuideandGo!
 5-stars-wannahaves
Bekijk de prijzen van alle activiteiten en reserveer direct je plek
  Bekijk prijzen
close
open