Curacao Ostrich Farm

Curacao Ostrich Farm

De Curacao Ostrich Farm, of struisvogel farm, bij Santa Catharina is een populaire bezienswaardigheid op Curaçao. Je zou struisvogels ecuracao ostrich farmerder verwachten in Afrika en niet zo snel op Curacao. De allereerste eigenaar, een Zuid-Afrikaan, kreeg ooit het lumineuze idee voor een struisvogelpark op Curacao en zo is het mogelijk geworden om deze fascinerende vogels van dichtbij bekijken op de Curaçao Ostrich Farm.

Om het uur vertrekt er een tour in een safaritruck die je alle plekjes op de farm laat zien. Tijdens de rondleiding vertelt de gids op een leuke manier hoe ‘slim’ struisvogels eigenlijk zijn. Struisvogels zijn bizarre beesten en op deze farm leven er honderden. En voor de verandering kun je op het terrein ook een paar emoe’s (Australische struisvogels) en zelfs krokodillen spotten. Dus wil je even heel iets anders tijdens je vakantie, dan is de Curacao Ostrich Farm zeker een optie. Ook kinderen vinden een bezoekje aan deze farm vaak heel leuk.

Aan het einde van de trip kun je struisvogels voeren en aansluitend op een struisvogelei staan waarmee aangetoond wordt hoe sterk zo’n ei is. Wie zin heeft kan na afloop een struisvogelomelet of uitsmijter eten in het restaurant. Weet je meteen hoe zo’n ei smaakt. De enorme vogels worden hier gefokt voor hun vlees, huid en beenderen. Het vlees wordt gegeten (zoals in het bijbehorende restaurant Zambezi), de huid wordt gebruikt voor tassen en schoenen, de veren dienen als decoratiemateriaal en van de botten maakt men sieraden. Tijdens een één uur durende rondleiding op een safaritruck wordt je alles uitgelegd over de vogels.

Boek een tour over de Struisvogel farm

Wist je dat er struisvogels leven op Curacao? Het warme klimaat van Curacao is uitermate geschikt voor de struisvogel en er is een grote struisvogelfarm waar deze bijzondere vogels leven en waar je in een vermakelijke tour alles over ze te weten komt. De Struisvogel Farm is gelegen in een prachtig natuurgebied op Curacao en betekent plezier voor het hele gezin!

Wannahaves Curacao werkt nauw samen met GuideandGo. GuideandGo is een van de grootste online aanbieders van tours & activiteiten op de Nederlandse markt en de specialist voor Curacao. Boek in de boeking box hiernaast de Struisvogel tour heel gemakkelijk via GuideandGo!
 4-stars-wannahaves
Bekijk de prijzen van alle activiteiten en reserveer direct je plek
  Bekijk prijzen
close
open