Flamingo's Curacao

Flamingo’s Curacao

flamingos curacao

Flamingo’s Curacao. Als je vanuit Willemstad richting Willibrordus rijdt, kan je langs de weg vlakbij de voormalige zoutpannen bij Landhuis Jan Kok een groep flamingo’s goed bezichtigen. Parkeer de auto goed langs de weg en geniet van een gepaste afstand van deze mooie roze vogels. Deze prachtige zalmkleurige Flamingo’s broeden op Bonaire maar komen ook naar Curaçao om daar naar voedsel te zoeken. De zoutpannen van Jan Kock worden niet meer gebruikt om zout te winnen. De flamingo’s curacao kunnen daarom hier ongestoord zoeken naar voedsel. Er is op ieder moment van de dag wel een Flamingo te spotten maar in de vroege ochtend tussen 6:30 en 7:30 uur maak je de beste kans om groepen Flamingo’s op de foto te zetten.

Het dorp St. Willibrordus ligt ongeveer halverwege het zuidelijk deel van Curaçao, op ruim tien kilometer van hoofdstad Willemstad. St. Willibrordus telt weinig huizen, maar is vooral bekend vanwege Landhuis Jan Kok, de flamingo’s, de zoutpannen en de nabijgelegen stranden.

Opvallend bouwwerk is de Kerk van St. Willibrordus, die je op enkele kilometers afstand al ziet staan als je de aanrijroute vanuit Willemstad neemt. De kerk is ingewijd in het jaar 1888, waarna het dorp dat vroeger Buitenbosch heette vernoemd werd naar de in neogotische stijl gebouwde kerk. Dankzij de inspanningen van de stichting Vrienden van Willibrordus is de kerk, die flink in verval was geraakt, helemaal opgeknapt. Het opvallende bouwwerk staat na een intensieve opknapbeurt weer prachtig in de verf.

Het landhuis Jan Kock (ook aangeduid als Jan Kok) is het voormalig domein van kunstenares Nena Sanchez. Een bezoek aan het atelier van deze mogelijk bekendste kunstenares van het eiland is de moeite waard.

Vandaag de dag kun je na het zien van de flamingo’s curacao aan de overkant een patatje eten bij Grote Berg patat die daar zijn patatkraam heeft neergezet. Inderdaad, ook in het tropische klimaat van Curacao hoef je een frikandel of kroket niet te missen ;-).Eilandtour met bezoek aan de Flamingo's

Deze dagtocht gaat van het oosten van het eiland naar Westpunt, onderweg wordt regelmatig gestopt en je ziet alle bezienswaardigheden in een keer. Als je echt wat van het eiland wilt zien dan is dit de tour om te boeken! En natuurlijk zullen de Flamingo's niet ontbreken.

Direct boeken voor de beste prijs en je bent verzekerd van plek
Bekijk de prijzen van alle activiteiten en reserveer direct je plek
  Bekijk prijzen
close
open