Pontjesbrug

Pak je fotomoment op de Pontjesbrug

De Koningin Emmabrug (bijnaam swinging old lady of Pontjesbrug) is een kenmerkende pontonbrug in het centrum van Willemstad op Curaçao. De brug is 168 meter lang en de enige drijvende houten draaibrug ter wereld.

De brug drijft op zestien pontons op de Sint Annabaai en verbindt Punda met Otrobanda, de twee delen van de historische binnenstad.

Pontjesbrug

De Emmabrug is in 1888 gebouwd en is in 1939 geheel vernieuwd. In de begintijd was de Emmabrug een tolbrug, maar ten behoeve van de armen gold de regel dat mensen zonder schoenen gratis naar de overkant mochten. Sinds 1974 kan rijverkeer gebruikmaken van de ruim een halve kilometer noordelijker gelegen Juliana brug en worden auto’s geweerd van de Pontjesbrug, waar dagelijks 15 000 voetgangers over gaan. De pontjesbrug zal in de eerste helft van het jaar 2015 opnieuw volledig worden gerestaureerd en de verwachting is er dat de brug zelfs tijdelijk het dok in zal gaan.

De pontjesbrug verbind de wijken Otrobanda en Punda.

Kura Hulanda

Otrobanda is  een arme volkswijk. De wijk staat met Punda sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De Nederlandse zakenman Jacob Gelt Dekker heeft vanaf 2001 een deel van de wijk laten opknappen. In honderd opgeknapte authentieke volkswoningen heeft hij het vijfsterrenhoteldorp Kurá Hulanda (Hollands Hof) gevestigd. Ook bevindt zich er een congrescentrum, een museum, en een wetenschappelijk instituut.

handelskade

In Punda treft u de o zo bekende achttiende-eeuwse huizen aan de Handelskade die veelvuldig worden gefotografeerd en eigenlijk het gezicht zijn geworden van Curacao. Maar in Punda vind u meer! Loop de krappe straatjes eens door en verbaas u over de hoeveelheid winkels. Via deze straatjes komt u ook bij de drijvende markt en iets verder vind u plaza bieu.

 

 

Bekijk de prijzen van alle activiteiten en reserveer direct je plek
  Bekijk prijzen
close
open