Grote Knip

Grote Knip – Playa Kenepa Grandi

grote knipGrote Knip is een nog vrijwel onaangetast strand en geeft je het gevoel van een Caribische oase. Wit poederzand, een turkoois blauwe zee omringd door groene heuvels. Het strand wordt door de lokale bevolking ook wel Playa Abou en Playa Kenepa Grandi genoemd. Dit strand siert menige postkaart die vanaf Curaçao wordt verstuurd. Het strand ligt tussen grote rotspartijen waar vanaf u een adembenemend uitzicht heeft op de kristalheldere zee en het natuurgebied dat het witte strand omgeeft.

De Grote Knip ligt in het westen van het eiland op ongeveer 45 minuten autorijden vanaf Willemstad.  Grote Knip is een relatief groot strand dat als een inham ingeklemd ligt tussen steile rotsen. Bovenop de rotsen heb je uitzicht over het strand en de helderblauwe lagune. Op de zuidelijke kant van de rotsen is een parkeergelegenheid met daarvanuit een in de rotsen uitgehakte trap richting het strand.

grote knipHet strand is gratis toegankelijk. Er zijn relatief weinig faciliteiten aanwezig; een restaurantje, en verspreid over het strand, bankjes met zonneschermen. Er zijn bomen aanwezig die voor schaduw zorgen. Het strand bestaat voornamelijk uit wit en zeer fijn zand en is op bepaalde plaatsen afgescheiden van de zee door een smalle strook van stukken steenkoraal die uit de zee worden aangespoeld. Het strand wordt bezocht door zowel de lokale bevolking als de toeristen. Vooral in het weekend is Grote Knip een hotspot voor de lokale bevolking die met de hele familie gaat BBQ-en op het strand. In het weekend kan het dus best druk zijn.

Bekijk de prijzen van alle activiteiten en reserveer direct je plek
  Bekijk prijzen
close
open