San Juan Curacao

San Juan

san juan curacaoDe strandjes bij landhuis San Juan zijn drie prachtige strandjes waar genoten kan worden van ultieme rust. Wil je helder blauw water en ongerepte natuur dan is het onbekende San Juan een dikke aanrader en bezoek je Playa Largu, Playa Shon Mosa of Playa Manzaliña of alledrie natuurlijk.

san juan curacaoHet strand staat goed aangegeven vanaf de weg. Na een stuk rijden komt je aan bij het landhuis San Juan. Vanzelf komt er iemand uit het landhuis aangelopen en bij hem moet je de toegang betalen. Op dit moment 8 gulden per auto (ook als je er met 4 personen in zit). Dan begint het off-road werk. Maar het is zeker de moeite waard. Deze hobbelige zandweg brengt je naar de drie verschillende strandjes.

Ga je naar deze stranden toe, zorg dan dat je een koelbox bij je hebt en redelijk wat zonnebrand. Er zijn namelijk geen faciliteiten, behalve vuilnisbakken. Ook BBQ-en is toegestaan dus niets staat je in de weg om de perfecte Caribische ervaring te beleven.

san juan curacaoDeze plek is uniek op Curaçao en voor je het weet sta je op het strand een eind weg te staren, verzonken in gedachten. Het landhuis, de natuur en de strandjes geeft je echt de authentieke sfeer van Curacao. Niet voor niets is deze plek dan ook intensief gebruikt voor filmopnames voor de film Tula.

Let op: Op de strandjes van San Juan staat o.a. de Manzaliña boom. Ook wel ‘manchineel’ genoemd. Het sap van deze bomen kan echter de huid irriteren. Mensen die er allergisch voor zijn, reageren heftig op de stof. Reageer je er niet te veel op, spoel de geïrriteerde plek dan met koud water af. Let op! Het kleine, ronde fruit (groen of geel) van deze bomen is erg giftig. Je kunt er prima onder zitten voor de schaduw zolang je maar van de boom afblijft.

 

Bekijk de prijzen van alle activiteiten en reserveer direct je plek
  Bekijk prijzen
close
open