Landhuis Brievengat

Landhuis Brievengat

landhuis brievengatLandhuis Brievengat. Dit landhuis dateert van ongeveer 1750 een was een van de grootste en meest prominente panden, met 500 hectare grond, waar aloë vera (agave) werd verbouwd en veeteelt werd bedreven. In 1877 werd het verwoest door een orkaan. Landhuis Brievengat was toen zo bouwvallig geworden, dat oliemaatschappij Shell, de eigenaar in die tijd, het met de grond gelijk wilde maken. Gelukkig schonk Shell het pand aan een erfgoedstichting die het in zijn vroegere glorie herstelde.

Het huis heeft een grote galerij aan de voorzijde en in het midden van het terras is een uitgewerkte trap. Op de hoeken van het terras staan twee soliede, vierkante torens, oorspronkelijk gebouwd als wachttoren en observatieposten, maar soms ook gebruikt om slaven voor straf in op te sluiten. Lokaal stonden ze bekend als ‘casa di palomba’, oftewel liefdesnestjes voor buitenechtelijke relaties.

15 jaar lang was Landhuis Brievengat gesloten. De voormalige toplocatie op Curacao waar veel feesten werden georganiseerd is op 9 november 2014 weer opnieuw geopend. Ter gelegenheid van de opening werd de haagse rockband Kane ingevlogen. De renovatie van Landhuis brievengat heeft ongeveer vijf jaar geduurd. De nieuwe eigenaars hebben flink geïnvesteerd in dit landhuis. Het landhuis brievengat gaat zich richten op evenementen, bruiloften en andere feesten.

Bekijk de prijzen van alle activiteiten en reserveer direct je plek
  Bekijk prijzen
close
open