Drijvende markt Curacao

Drijvende markt Curacao

drijvende markt curacao

Op de drijvende markt in Curacao koop je verse groenten, vis en fruit goedkoper dan bij supermarkten op het eiland. Alle aangeboden goederen worden wekelijks door Venezolaanse kooplieden op kleine vissersbootjes aangevoerd naar het eiland.

Curaçao ligt op ongeveer zeventig kilometer varen van Venezuela. Landbouw op het eiland Curaçao komt beperkt voor en geïmporteerde groente en fruit is in de supermarkten niet echt goedkoop. Daarom is het voor Venezolaanse handelaren de moeite om met houten bootjes de oversteek naar Willemstad te maken om de verse groenten, fruitsoorten en vis hier te verkopen op de drijvende markt.

Dit gebeurt aan de Sha Caprileskade in de wijk Punda. Hoewel de naam het wel doet vermoeden worden de goederen niet op bootjes aangeboden, maar in vaste kramen die voor de boten in een rij opgesteld staan. De drijvende markt begint redelijk vroeg in de ochtend en duurt tot het einde van de middag, waarna de bootjes weer huiswaarts keren richting Venezuela.

Leuk om in een wandelroute te combineren met de pontjesbrug, otrobanda en plaza bieu.

Boek een stadswandeling en bezoek ook de 'barkjes'!

Geniet van de sfeer in historisch Willemstad met deze stadswandeling onder begeleiding van een gids. Deze begeleide wandeltocht is een perfecte combinatie van stadshistorie en eeuwenoude geschiedenis waarbij je de wijken Punda & Otrobanda bezoekt. En natuurlijk wordt de drijvende markt niet vergeten!

Wannahaves Curacao werkt nauw samen met GuideandGo. GuideandGo is een van de grootste online aanbieders van tours & activiteiten op de Nederlandse markt en de specialist voor Curacao. Boek in de boeking box hiernaast je stadswandeling heel gemakkelijk via GuideandGo!
 4-stars-wannahaves
Bekijk de prijzen van alle activiteiten en reserveer direct je plek
  Bekijk prijzen
close
open