Shete Boka

Shete Boka

Het nationale park Shete Boka (‘zeven inhammen of baaien’) is een natuurgebied op Curaçao. Het park is opgericht in 1994, en beslaat ca. 200 hectare.

shete bokaHet gebied grenst aan het Nationale park Christoffelpark en beslaat meer dan 10 kilometer van de ruige noordkust van het eiland. Er zijn een tiental baaien en inhammen waar drie soorten zeeschildpadden hun eieren leggen.

De bekendste attractie van het gebied is Boka Tabla, een grot die van één zijde vanaf land toegankelijk is, en waar aan de andere zijde de door de noordoost passaat opgestuwde zee naar binnen rolt.

Naast Boka Tabla zijn er nog een zestal baaien en inhammen in het noordwesten van het park. Boka Wandomi met de natuurlijke brug van Curacao, Boka Kortalein, Boka Plate, Boka Mansalina, Boka Djegu en Dos Boka. Al deze baaien en inhammen zijn beschermde broedgebieden van zeeschildpadden.

In het noordoosten bevinden zich nog een tweetal baaien. Boka Kalki en Boka Pistol. Boka Kalki is een gedeeltelijk met mangrove overgroeide baai terwijl Boka Pistol een zeer nauwe inham is waar de opgestuwde zee met op pistoolschoten gelijkende explosies tegen de kust slaat.

Boek een complete eilandtour en zie ook de pracht van Shete Boka!

Deze dagtocht gaat van het oosten van het eiland naar Westpunt, onderweg wordt regelmatig gestopt en je ziet alle bezienswaardigheden in een keer. Als je echt wat van het eiland wilt zien dan is dit de tour om te boeken! En natuurlijk zal Shete Boka niet ontbreken.

Wannahaves Curacao werkt nauw samen met GuideandGo. GuideandGo is een van de grootste online aanbieders van tours & activiteiten op de Nederlandse markt en de specialist voor Curacao. Boek in de boeking box hiernaast je eilandtour heel gemakkelijk via GuideandGo!
5-stars-wannahaves
Bekijk de prijzen van alle activiteiten en reserveer direct je plek
  Bekijk prijzen
close
open