Playa Kalki

Playa Kalki

playa kalkiPlaya Kalki is een prachtig mooi strand met een azuurblauwe zee. Absoluut een een pareltje onder de stranden op Curacao. Playa Kalki ligt op het meest westelijke punt van het eiland. De naam verwijst naar de kalk die voorkomt op het strand en de omringende kliffen.

playa kalkiDe kleine baai wordt omgeven door kalkstenen klippen. De toegang tot het strand van Playa Kalki is gratis, maar om er te komen moet je een, vrij steile, trap afdalen vanaf de parkeerplaats bovenop de klip. Voor je moeite wordt je wel beloond: het is een prachtig, wit zandstrand en bovendien één van de mooiste plaatsen op Curacao om te snorkelen.

Het rif bij Playa Kalki heet hier “Alice in Wonderland” omdat het koraal in uitbundige vormen groeit en zo een landschap vormt als een onderzee’s doolhof. Het is een absolute aanrader voor duikers om hier even het water in te stappen. Er is ook een duikschool gevestigd waar u alle benodigdheden zult aantreffen. Ook voor snorkelaars is het een fantastische baai. De baai zelf is afgebakend met een drijftouw en een drijvend platform.

Naast de duikshop kunt u er eten bij een klein restaurantje. Vanaf het strand leidt een andere trap naar de Kura Hulanda Lodge. Bij het Kura Hulanda restaurant kunt u tevens heerlijk lunchen of dineren.

Bekijk de prijzen van alle activiteiten en reserveer direct je plek
  Bekijk prijzen
close
open