Christoffelberg beklimmen

Beklim de Christoffelberg

Je kunt het eiland niet verlaten zonder dat je de Christoffel berg hebt beklommen. Het garandeert je het allermooiste uitzicht op Curaçao. De Christoffelberg vind je in het Christoffelpark.

christoffelberg curacaoHet beklimmen van de Christoffelberg op Curaçao is absoluut een must do en een sportieve aanrader. Met zijn 375 meter hoge top is het een markante verschijning die een prominente plek inneemt in het landschap op Banda Abou [Curaçao is verdeeld in 2 delen door de lokale bevolking, Banda Ariba en Banda Abou. Banda Ariba betekent “boven kant” en Banda Abou “beneden kant”].

Alhoewel je na ongeveer een uur (vanaf de voet) klimmen op de top staat, moet je de klim vooral niet onderschatten. Je hoeft weliswaar geen bergbeklimmer te zijn om de Christoffelberg te bedwingen, maar vergeet niet dat het gaat om een pittige klim in het hete klimaat van Curaçao. Vanwege dit klimaat is het advies om vroeg, zeer vroeg aan de klim te beginnen omdat het dan nog niet zo warm is. En, hoe vroeger je begint (je kunt b.v. op zondag al om 6.00u een kaartje kopen) des te groter de kans is dat je alleen op de top arriveert en je even exclusief kunt genieten van het uitzicht.

De Christoffelberg ligt in het Christoffelpark. Je moet dus een kaartje kopen voor het park om de berg op te kunnen. Nadat je een kaartje hebt gekocht bij de ingang van het Christoffelpark kun je met de auto het park in rijden waar de Christoffelberg ligt (ingang park aan de overkant van de weg). Aan de voet van de berg is een parkeerplaats waar je de auto kunt parkeren. Mocht je aan alleen de klim niet genoeg hebben dan kan je ook besluiten om de auto te laten staan bij de ingang en loop je door de prachtige natuur via een aangelegd pad naar de voet van de berg.

Het begin van de klim is relatief eenvoudig maar al snel zal je merken dat het klim niveau stijgt. Er zijn onderweg diverse plekken [een aantal zelfs met bankje] om even te rusten. En, tijdens het rusten hoef je, je niet te vervelen want onderweg is de natuur prachtig en zullen de eerste vergezichten snel je netvlies bereiken. Naarmate de klim vordert zal het moeilijker worden. Vooral het laatste stuk van de tocht is een mooie uitdaging. De top is namelijk alleen te bereiken met flink wat klauterwerk waar je zeker handen en voeten moet gebruiken. Op het laatst moet je jezelf door een nauwe rotsspleet werken om boven te komen.

Maar, al dat geklauter en afzien is het meer dan waard zodra je de top bereikt. Het uitzicht is werkelijk fenomenaal. Overal om je heen is het groen en zie je rondom de blauwe zee. Je ziet vanaf de top de verschillende dorpjes, baaien en landhuizen, zoals het landhuis Kenepa.

De Christoffelberg is onaangetast. Met uitsluiting van her en der een bankje om te rusten is er niets door mensen veranderd of aangebracht. Houdt er dus rekening mee dat er ook nergens hekken of afrastering is geplaatst. Zeker in het laatste stuk – je ziet de afgrond naast je- moet je extra voorzichtig zijn. Het is dan ook niet te adviseren om al te kleine kinderen mee te nemen bij de klim. Let ook op het weer voordat je besluit naar boven te gaan. Bij veel regen wordt het snel glad en extra gevaarlijk, zeker bij de tocht naar beneden.  Controleer altijd even  of het park open is van tevoren. Bij slecht weer wordt het park namelijk gesloten.

Openingstijden & contact

De officiële openingstijden zijn van maandag tot zaterdag 07:30 tot 16:00 en op zondag van 06:00 tot 15:00.

Christoffel Nationaal Park
Savonet, West Point
T. 005999 86 40 363
Bekijk de prijzen van alle activiteiten en reserveer direct je plek
  Bekijk prijzen
close
open