Christoffelpark

Christoffelpark – een must see als u gek bent op de natuur

Het Christoffelpark is een natuurgebied in het noordwesten van het eiland Curaçao. Het park bestaat uit 3 voormalige plantages: plantage Savonet, plantage Zorgvlied en plantage Zevenbergen.

christoffelpark

Daarnaast beslaat het een voormalig mijnbouwcomplex, Newtown, met omliggende natuurgebieden, en de Christoffelberg, met 377 meter het hoogste punt van Curaçao. Het park is bijna 2000 hectare groot. De naam van de berg verwijst naar de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus. De Christoffelberg wordt met liefde ook beklommen door menige bezoeker vanwege het fantastische uitzicht.

Het Christoffelpark is in 1978 als nationaal park voor het publiek geopend. Het park is van de overheid maar het beheer wordt uitgevoerd door CARMABI (Caribbean Research and Management of Biodiversity).

De flora in het Christoffelpark is een stuk gevarieerder dan elders op het eiland. Zo treft u hier vier wilde orchideeënsoorten, de sabalpalm en een grote variëteit bomen en cactussen aan. Enkele veel voorkomende soorten zijn: acacia, agave, aloë, baardmos, boombaard, bromelia, dividivi, flamboyant, kalebas, manzanilla, meloencactus, nopalcactus, paragras, passiebloem, pokhout, schijfcactus, slangecactus, tamarinde, verfhout, West-Indische kers, wilde salie en zuilcactus. De fauna omvat naast het unieke Curaçaose konijn en het Curaçaose witstaarthertje (biná), onder andere boomhagedissen, groene leguanen, roodbilkikkers, grottenspinnen, zilver- en zweepslangen. Tot de hier veelvoorkomende vogelsoorten behoren onder meer de Amerikaanse scholeksters, Caribische spotlijsters, gele en oranje troepialen, groene en rode kolibries, kerkuilen, suikerdiefjes, West-Indische parkieten en diverse duivensoorten.

In het park zijn 8 wandelroutes die variëren van gemakkelijke routes tot uitdagende routes zoals een wandeling naar de top van de Christoffelberg. Daarnaast zijn er nog 4 autoroutes die u door het park kunnen begeleiden. In het park worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals herten spotten bij zonsondergang, een pick-up safari, de Savonet geschiedenis tour en de Christoffelbergklim. Het park kan worden bezocht onder begeleiding van een parkranger of u kunt op eigen houtje het park verkennen.

Boek een pickup safari naar het Christoffelpark

Geef je op voor deze avontuurlijke safari tour met gids in het Christoffelpark. Stap achterin een stoere Pick-up truck en beleef een spannende dag op de Christoffelberg. Deze safari is geschikt voor iedereen, van jong tot oud.

Wannahaves Curacao werkt nauw samen met GuideandGo. GuideandGo is een van de grootste online aanbieders van tours & activiteiten op de Nederlandse markt en de specialist voor Curacao. Boek in de boeking box hiernaast de pickup safari heel gemakkelijk via GuideandGo!
 5-stars-wannahaves
Bekijk de prijzen van alle activiteiten en reserveer direct je plek
  Bekijk prijzen
close
open